Բուժիչ խառնուրդը պատրաստելու համար անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները
15 կիտրոն,
12 պճեղ սխտոր,
400 գրամ ցորենի հատիկ,
1 կգ մեղր,
400 գրամ ընկույզ
Պատրաստման եղանակը. ապակյա տարայի մեջ լցնել ցորենի հատիկները և ավելացնել ջուր: Այդպես թողնել 12 ժամ: Այնուհետև խամել ջուրը' թանզիվի օգնությամբ, ցորենը լվանալ: Մեկ օր հետո 1-2 մմ երկարությամբ ծիլեր կհայտնվեն:
Ծլած ցորենը սխտորի և ընկույզի հետ հարել բլենդերով, ավելացնել 5 չկեղևազատված կիտրոն: Մնացած 10 կիտրոնի հյութը քամել և ավելացնել խառնուրդին: Վերջում ավելացնել մեղրը: Խառնուրդն անհրաժեշտ է պահել սառնարանում: Սպասել երեք օր և օգտագործել:
Այն կանոնավոր օգտագործելու դեպքում.
1. բարելավում է իմունային համակարգը,
2. կանխում է սրտի կաթվածը,
3. նվազեցնում է աթերոսկլերոզի զարգացումը,
4. բարելավում է երիկամների աշխատանքը և մաքրում տոքսիններից,
5. տոքսիններից մաքրում է նաև լյարդը,
6. օգնում է արագ վերականգնվել վիրահատությունից հետո,
7. հիանալի միջոց է քաղցկեղը բնական ճանապարհով բուժելու.
8. մաքրում է արյունատար անոթները, բարելավում սրտի աշխատանքը,
9. մաքրում է մարսողական համակարգը ախտածին մանրէներից:
Վրեժ Հովսեփյան