Գազարը նվազեցնում է կրծքի քաղցկեղի զարգացման վտանգը.
Գազարն օգտակար է ո՛չ միայն տեսողության, այլև կնոջ առողջության համար: Եվրոպացի գիտնականները պնդում են, որ գազարի պարբերաբար օգտագործումը սննդակարգում 60 տոկոսով նվազեցնում է կրծքի քաղցկեղի զարգացման վտանգը

 


Գաղտնիքը գազարի մեջ բետա կարոտինի պարունակությունն է: Սննդաբանները վաղուց են հայտնաբերել, որ այդ նյութն ունակ է պաշտպանելու օրգանիզմն այնպիսի հիվանդություններից, ինչպիսիք են քաղցկեղը և սրտանոթային խնդիրները:

 

Վրեժ Հովսեփյան