Այս հիանալի նարնջագույն բանջարեղենը կա գրեթե յուրաքանչյուր սառնարանում: Մենք սովոր ենք ուտել այն ամեն օր: Սակայն գիտե՞նք արդյոք օրգանիզմին գազարի բերած հսկայական օգուտի մասին:

 

Գազարը կանխարգելում է քաղցկեղի առաջացումը:


Գազարի օգտագործումը նվազեցնում է թոքերի, կաթնագեղձի ու հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Գիտնականները հայտնաբերել են նոր նյութեր՝ ֆալկարինոլ ու ֆալկարինոլին, որոնք օգնում են կանխարգելել քաղցկեղածին գոյացությունները:


Գազարը դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը:


Գազարի մեջ պարունակվում է հզոր հակաօքսիդանտ՝ բետա կարոտին: Այն կանխարգելում է բջիջների ծերացումը:


Գազարն օգնում է մնալ առողջ:


Հակաօքսիդանտներն ու վիտամին А-ն օգնում են պաշտպանել օրգանիզմը ուլտրամանուշակագույն ճառագայթներից:


Վիտամին А-ն կանխարգելում է ժամանակից շուտ առաջացած կնճիռները, չորությունը, ցանը, պիգմենտային բծերն ու մաշկի խամրած գույնը:


Գազարը բնական հակասեպտիկ է:


Գազարը կանխարգելում է վարակների տարածումը և սրտանոթային հիվանդությունները:


Գազարն օգնում է մաքրել օրգանիզմը:


Գազարն ատամներն ու լնդերն առողջ է պահում:

 

 

Վրեժ Հովսեփյան