Բաղադրիչներ
- ալյուր - 200 գ
- կարագ - 100 գ
- շաքարավազ - 80 գ
- ձու - 3 հատ
- վանիլին - 1/5 թ/գ
- շաքարի փոշի - 1-2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն եփում ենք եռալու պահից սկսած 10 րոպե, ապա սառեցնում ենք սառը ջրով:
Ապա մաքրում ենք՝ առանձնացնելով դեղնուցը, լցնում ենք խորը տարայի մեջ ու գդալի օգնությամբ վերածում փշրանքների:
Ավելացնում ենք 2 ձվի դեղնուցները, փափկած կարագը, շաքարավազն ու զգուշորեն խառնում ենք:
Ավելացնում ենք վանիլինն ու ալյուրը: Ստացված զանգվածը խառնում ենք՝ ստանալով փափուկ խմոր:
Խմորից փորձում ենք ստանալ փոքրիկ գնդիկներ:
Գնդիկները թաթախում ենք սպիտակուցի մեջ:
Այնուհետև թաթախում ենք շաքարի փոշու մեջ:
Գնդիկները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ: Թխում ենք 20-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Համեղ ու գեղեցիկ թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Ապա մաքրում ենք՝ առանձնացնելով դեղնուցը, լցնում ենք խորը տարայի մեջ ու գդալի օգնությամբ վերածում փշրանքների:
Ավելացնում ենք 2 ձվի դեղնուցները, փափկած կարագը, շաքարավազն ու զգուշորեն խառնում ենք:
Ավելացնում ենք վանիլինն ու ալյուրը: Ստացված զանգվածը խառնում ենք՝ ստանալով փափուկ խմոր:
Խմորից փորձում ենք ստանալ փոքրիկ գնդիկներ:
Գնդիկները թաթախում ենք սպիտակուցի մեջ:
Այնուհետև թաթախում ենք շաքարի փոշու մեջ:
Գնդիկները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ: Թխում ենք 20-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Համեղ ու գեղեցիկ թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Վայելում ենք:
Այս թխվածքաբլիթները կարելի է համտեսել սուրճի կամ թեյի հետ: