Գիտնականները եզրահանգման են եկել են վերլուծելով 45 տարեկանն անց 60 հազար ավստրալացիների տվյալները։ Իրենց հետազոտման մեջ մասնագետները հաշվի են առել մի քանի հանգամանք․ օգտագործվող մրգերի ու բանջարեղենի քանակը, մարդու ապրելակերը, ինչպես նաև՝ թե որքան հաճախ են հարցման մասնակիցները ենթարկվել սթրեսների։

 

Արդյունքում արձանագրվել է․ որքան շատ են մարդիկ կերել մրգեր ու բանջարեղեն, այդքան հազվադեպ են անհանգստություն ապրել, իսկ նրանց սթրեսի ենթարկման մակարդակը զգալիորեն ցածր է եղել։