
Գիտնականները բազմիցս հայտարարել են, որ կանաչ թեյը կանխարգելիչ հատկություն ունի ուռուցքային հիվանդությունների ժամանակ: Այն կարելի է բացատրել նրանում առկա պոլիֆենոլամով: Ըստ էության, դա կլինի էպիգալոկատեխին գալատ: Փորձագետները պարզել են , թե ինչ պայմաններ են անհրաժեշտ մարմնի վրա այդ նյութի առավել արդյունավետ գործողության համար: Պարզվել է, որ կաթ է անհրաժեշտ:
Ինչպես հայտարարում են Կանադայի գիտնականները, կաթի մեջ լուծվելով, այդ տարրը ոչ միայն պահպանում է իր կենսաբանական հատկությունները, այլ նաև ընդլայնում է հակաուռուցքային էֆեկտը: Կաթի հետ համատեղ միավորումը նվազեցնում է հաստաղիքում քաղցկեղի բջջային տարածման արագությունը:
Նրանք եզրակացրել են, որ էպիգալոկատեխին գալատը կաթի սպիտակուցներում՝ կազեինն է: Եվ նրանց փորձարկումից հետո, օրերի ընթացքում քաղցկեղի բջիջների տարանջատումը էականորեն նվազել է:
Վրեժ Հովսեփյան