Սխտորի հատկությունների վերաբերյալ իրականացված հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ դատարկ ստամոքսին սխտոր ուտելը հավասարազոր է ուժեղ ներգործություն ունեցող բնական անտիբիոտիկի: Ավելի արդյունավետ է նախաճաշից առաջ սխտոր ուտելը, քանի որ միկրոբները չեզոքանում են դրա հզոր ազդեցությունից: Շատ մարդիկ, ովքեր տառապում են հիպերտոնիայով, հայտնաբերել են, որ սխտորը օգնում է ազատվել այս հիվանդության ախտանիշներից:

 


Բացի դրանից արդյունավետ է արյան շրջանառության համար, որը նույնպես կանխարգելում է սրտի հետ կապված խնդիրները և նպաստում է լյարդի և միզապարկի լավ գործելուն: Դա շատ արդյունավետ է ստամոքսի խնդիրների համար՝ ինչպիսին է փորլուծությունը: Որոշ մարդիկ հաստատում են, որ սոված ստամոքսին սխտորի օգտագործումը շատ լավ դեղամիջոց է նյարդային խնդիրների համար: Միևնույն ժամանակ, սխտորը շատ արդյունավետ միջոց է ստամոքսի շատ խնդիրների համար: Դա լավացնում է մարսողությունը և բացում ախորժակը: Վերջինս օգնում է նաև հսկողության տակ պահել լարվածությունը՝ կանխարգելու ստամոքսահյութի թթվայնության առաջացմանը, որը սովորաբար արտադրվում է նյարդայնանալիս: Սխտորը ամբողջ աշխարհում հայտնի է իր զանազան օգտակար հատկություններով: Դրա համար էլ շատ տարիներ առաջ ստացել է իր անվանումը որպես բուժիչ սննդամթերք:

 


Սխտորը որպես այլընտրանքային դեղամիջոց


Սխտորը համարվում է ամենաուժեղ ներգործություն ունեցող սննդամթերքներից մեկը, որը այլընտրանքային բժշկության մեջ օգնում է ազատել մարմինը թույներից: Բժշկության այս ոլորտի փորձագետները պնդում են սխտորի ուժեղ ներգործության մասին, որը օգնում է ազատվել մակաբույծներից և ճիճուներից , ինչպես նաև կանխարգելում է այնպիսի հիվանդություններ, ինչպիսիք են բծավոր տիֆը, շաքարախտը, ընկճախտը և քաղցկեղի որոշ տեսակները: Այն մարդիկ ովքեր սխտորից ալերգիա ունեն պետք է հաշվի առնեն երկու շատ կարևոր փաստեր. չպետք է ուտել սխտորը հում վիճակում և մաշկի հանկարծակի ցանի առաջացման, ջերմության բարձրացման կամ գլխացավի դեպքում պետք է անհապաղ դադարեցնել դրա օգտագործումը: Որոշ ուսումնասիրություններ նույնպես ցույց են տվել, որ սխտորը կարող է առաջացնել կողմնակին ազդեցություն այն մարդկանց մոտ, ովքեր ընդում են դեղեր ՄԻԱՎ-ՁԻԱՀ-ի դեմ: Դրա համար պետք է շատ զգույշ լինել և սահմանափակել դրա օգտագործումը: Եթե սխտորի հոտը դառնում է անտանելի և չեք կարողանում շարունակել օգտագործել, այնուամենայնիվ խորհուրդ չենք տալիս դադարեցնել օգտագործումը՝ հրաժարվելով դրա օգտակարությունից: Դուք կարող եք օգուտ քաղել՝ խմելով բնական հավելումներով դեղահաբերը:

 


Սխտորի այլ օգտակար հատկությունները


Սխտորը շնչառական հիվանդությունների համար. իսկապաես զարմանալի է, որ դա կանխարգելում և բուժում է տուբերկուլյոզը, թոքերի բորբոքումը, հոսախտը(սաստիկ հարբուխը), բրոնխիտը, քրոնիկ բրոնխիալ հոսախտը, թոքերի հիպեմերիան, ասթման և կապույտ հազը: Տուբերկուլյոզի դեպքում խորհուրդ է տրվում սխտորը օգտագործել հետևյալ ձևով՝ օրական ուտել մեկ լրիվ գլուխ սխտոր: Բաժանեք դա տարբեր չափաբաժինների, այնպես որ կարողանաք որևէ մի ձևով սպառեք: Սխտորը ավելի լավ է օգտագործել հում կամ ջեռոցում թեթևակի բոված վիճակում: Նույնպես կարող եք պատրաստել սոուս ձվի դեղնուցով և բուսայուղով: Այս դեպքում պետք է խուսափեք զանգվածը եռացնելուց, որովհետև սխտորը կկորցնի իր շատ բուժիչ հատկությունները: Եթե տառապում եք բրոնխների որևէ հիվանդությամբ, ապա կարող եք պատրաստել հատուկ թուրմ: Անհրաժեշտ է միայն 200գր. սխտոր, 700 գր. զտած շաքարավազ և 1000 գր. ջուր: Եռացրեք ջուրը սխտորի հետ միասին և այնուհետև ավելացրեք շաքարավազը: Խմեք այս թուրմից օրական 3 ճաշի գդալ: Քրոնիկ բրոնխիտի դեպքում կարող եք պատրաստել սխտորի էքստրակտ: Վերցրեք շիշ, մեջը լցրեք 40 գր. լավ լվացված, փոքր մասերի բաժանված սխտորը և վրան ավելացրեք 100գր. 90%-ոց սպիրտ (կափարիչը պետք է լավ փակվի):

 

Թողեք 5 կամ 6 օր, այնուհետև քամեք: Խորհուրդ է տրվում խմել այս խառնուրդը ամեն օր մեկական բաժակ: Դա կարելի է պահել երկար ժամանակ: Կարող եք օգտագործել նույն պատրաստուկը հոսախտի և ասթմայի դեպքում: Այս դեպքում խմեք 15-30 կաթիլ ավելացնելով տաք ջրին: Եթե սխտորի համը և հոտը ձեզ շատ ուժեղ է թվում, ապա կարող եք մի փոքր ավելացնել անանուխի էքստրակտ: Սա կփոխի սխտորի բուժիչ հատկությունը: Կարելի է օգտագործել սխտորը արտաքին գործածության համար, ինչպիսին է որովայնին տաք թրջոցալաթ դնելը՝ մրսածությունը թեթևացնելու համար: Դա նույնպես հնարավոր է օգտագործել թունավոր կենդանիների խայթոցների դեպքում: Փոքր քանակությամբ սխտորը կարող է օգնել պայքարել գորտնուկների դեմ:

 

Գորտնուկները կպոկվեն անցավ: Որոշ մարդիկ օգտագործում են դա ատամնացավի դեմ պայքարելիս՝ դնելով մի փոքր կտոր ցավող ատամի վրա: Շատ կարևոր է իմանալ, որ սխտորը բուժում է փորկապությունից առաջացող թութքը և ականջի ցավը: Փորկապության և թութքի դեպքում եռացրեք ջուրը բավարար քանակությամբ սխտորով և լցրեք թուրմը այնպիսի ամանի մեջ, որից կկարողանաք շնչել գոլորշին: Դուք կարող եք շնչել գոլորշին մինչև ջրի սառելը: Ականջի ցավի համար սխտորի մի պճեղից քամեք մի քիչ հյութ և 1 կամ 2 կաթիլ կաթեցրեք ցավող ականջը: