Արյան գերճնշման դեպքում ճնշումը կարգավորելու համար՝ կարելի է դիմել ժողովրդական բժշկության բաղադրատոմսերի օգնությանը:

 

Շատ լավ արդյունքի կարելի է հասնել խնձորների միջոցով: Անհրաժեշտ է կանաչ կամ դեղին խնձորը լվանալ, բաժանել ութ շերտի, դնել դրանք տարրայի մեջ և լցնել այնքան ջուր, որ այն ամբողջությամբ ծածկի խնձորի կտորները: Այնուհետև տարրան հարկավոր է դնել շատ թույլ կրակի վրա և եփել մինչև խնձորի կտորները փափկեն:

 

Տարրան կրակից վերցնել, թողնել եփուկը սառի, այնուհետև քամել: Խնձորները հարկավոր է ուտել տաք վիճակում, այնուհետև խմել եփուկը: Նյութի աղբյուրը՝ «Առողջ ապրելակերպ» ամսագիր (ЗОЖ)