Ելակ


Ելակը շատ կարեւոր է առողջության եւ մաշկի պահպանման համար։ Այս միրգը նվազեցնում է վնասակար խոլեստերինի մակարդակը եւ կարող է նպաստել սրտի առողջությանը։ 2011թ. կատարված ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ ելակը բարձրացնում է հակաօքսիդանտների մակարդակը արյան մեջ եւ կարող է օգնել կանխել քրոնիկ հիվանդությունները։ Ելակը ունի ֆենոլային միացությունների մեծ կոնցենտարցիա (օրինակ, ֆլավոնոիդները հայտնի են իրենց հակաօքսիդանտային հատկություններով)։ Բջջային մակարդակում նրանք պայքարում են ազատ ռադիկալների դեմ, դրանով իսկ նվազեցնելով սրտային հիվանդությունների, քաղցկեղի, դիաբետի եւ տկարամտության առաջացման վտանգը։

 

 

Էռնա Էլիզբարյան