Բաղադրամասեր
-
1.5 կգ տավարի մսին՝
-
խոզի յուղոտ միս – 0.5 կգ,
-
գլուխ սոխ – 450 գ,
-
սմբուկ – 5 հատ
-
լոլիկ – 4-5 հատ
-
կաղամբ – 1 գլուխ,
-
պղպեղ – 4-5 հատ,
-
համեմ – 1 փունջ,
-
սամիթ, մաղադանոս, ռեհան – 1-ական ճյուղ,
-
կլոր բրինձ – 2/3 բաժակ,
-
աղ, աղացած սև պղպեղ,
-
տոմատի մածուկ – 4-5 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
-
Միսը աղալ: Կանաչին, սոխը մաքրել, լվանալ, աղալ և խառնել մսին, աղ, պղպեղ ցանել:
-
Բրինձը լվանալ, խառնել մսին: Եթե միսը բավականաչափ յուղոտ չէ, մի քիչ յուղ կամ կարագ ավելացնել:
-
Սմբուկը լվանալ, կոթը հեռացնել, միջուկը զգուշորեն հանել, փորել: Պղպեղի վերին մասը կափարիչի պես կտրել, սերմերը հանել: Լոլիկը նույնպես փորել:
-
Կաղամբի թերթերը աղաջրում կիսաեփ անել: Մսով լցոնել փորած լոլիկները, պղպեղները, սմբուկները: Մնացած միսը փաթաթել կաղամբի թերթերով:
-
Կաթսայի մեջ իրար շատ մոտ շարել լցոնած բանջարեղենն այնպես, որ դատարկ տարածություն գրեթե չմնա: Վրան լցնել ջրով բացած տոմատի մածուկը, ափսեով ծածկել, եփել մարմանդ կրակի վրա: