Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 200 գր
- կարագ - 100 գր
- թթվասեր - 100 գր
- շաքարավազ - 1 ճ/գ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
- Միջուկի համար՝
- ելակ - 500 գր
- թթվասեր - 300 գր
- շաքարավազ - 150 գր
- ալյուր - 150 գր
- ձու - 2 հատ
- վանիլային շաքար - 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք խմորը, որի համար կարագն ու շաքարավազը մի քիչ հարում ենք։
Ավելացնում ենք թթվասերն ու կրկին հարում ենք։
Ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը և թեթևակի հարում ենք։
Ձեռքերի օգնությամբ ստացված զանգվածը վերածում ենք խմորագնդի և 20-30 րոպե պահում ենք սառնարանում։
Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար թթվասերը, շաքարավազը, ալյուրը, ձուն և վանիլային շաքարավազը լցնում ենք առանձին տարայի մեջ ու հարում ենք։
Ելակը բաժանում ենք 4 մասի։
Խմորը բացում ու դնում ենք 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ՝ տարածելով նաև ձևամանի պատերին։
Լցնում ենք ելակը։
Այնուհետև լցնում ենք մեր պատրաստած կրեմանման զանգվածը և թխում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա մատուցում ենք։
Ավելացնում ենք թթվասերն ու կրկին հարում ենք։
Ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը և թեթևակի հարում ենք։
Ձեռքերի օգնությամբ ստացված զանգվածը վերածում ենք խմորագնդի և 20-30 րոպե պահում ենք սառնարանում։
Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար թթվասերը, շաքարավազը, ալյուրը, ձուն և վանիլային շաքարավազը լցնում ենք առանձին տարայի մեջ ու հարում ենք։
Ելակը բաժանում ենք 4 մասի։
Խմորը բացում ու դնում ենք 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ՝ տարածելով նաև ձևամանի պատերին։
Լցնում ենք ելակը։
Այնուհետև լցնում ենք մեր պատրաստած կրեմանման զանգվածը և թխում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա մատուցում ենք։
Այս նրբահամ ու թեթև պիրոգը կարող եք ձեր նախընտրած ըմպելիքների հետ։