Բաղադրիչներ
- ձու - 4 հատ
- ալյուր - 130 գր
- շաքարավազ - 130 գր
- խնձոր - 600 գր
- դարչին - 1 թ/գ
- շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակ
Խնձորները կեղևահանում, անցկացնում ենք քերիչով ու հեռացնում ենք ավելորդ հյութը։
Ավելացնում ենք 2 ճ/գ շաքարավազը, դարչինն ու խառնում ենք։
Ձուն հարում ենք մոտ 5 րոպե ու մաս-մաս ավելացնում ենք շաքարավազը։
Ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրն ու խառնում ենք։
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով, խնձորը լցնում ենք մեջն ու հավասարապես տարածում։
Խնձորի շերտը պատում ենք խմորային զանգվածով և 20 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո հանում ենք ջեռոցից, դնում ենք սրբիչի վրա և յուղաթուղթը զգուշորեն հեռացնում ենք։
Տաք վիճակում խմորաշերտը փաթաթում ու վերածում ենք ռուլետի։
Արդեն պատրաստ ռուլետը թողնում ենք, որ սառչի, ապա հավասարեցնում ենք եզրերն ու պատում շաքարի փոշով։
Ավելացնում ենք 2 ճ/գ շաքարավազը, դարչինն ու խառնում ենք։
Ձուն հարում ենք մոտ 5 րոպե ու մաս-մաս ավելացնում ենք շաքարավազը։
Ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրն ու խառնում ենք։
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով, խնձորը լցնում ենք մեջն ու հավասարապես տարածում։
Խնձորի շերտը պատում ենք խմորային զանգվածով և 20 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո հանում ենք ջեռոցից, դնում ենք սրբիչի վրա և յուղաթուղթը զգուշորեն հեռացնում ենք։
Տաք վիճակում խմորաշերտը փաթաթում ու վերածում ենք ռուլետի։
Արդեն պատրաստ ռուլետը թողնում ենք, որ սառչի, ապա հավասարեցնում ենք եզրերն ու պատում շաքարի փոշով։
Շատ համեղ ու յուրօրինակ ռուլետ, որը կարելի է վայելել 1 բաժակ տաք սուրճի կամ թեյի հետ։