1. Սխտորը բարելավում է իմունային համակարգի աշխատանքը' կանխելով տարատեսակ վարակների առաջացումը: Հատկապես ձմռան ամիսներին պետք է սննդակարգում ներառել սխտորը:
2. Սխտորը պարունակում է մեծ քանակությամբ յոդ, ինչի շնորհիվ արդյունավետ պայքարում է հորմոնալ խանգարումների դեմ:
3. Նրանք, ովքեր արյան բարձր ճնշում ունեն, պետք է օրական ուտեն սխտորի մի քանի ատամիկ: Դրանց բաղադրության մեջ եղած ադենոսինը իջեցնում է արյան ճնշումը, թուլացնում արյունատար անոթների մկաններն ու լայնացնում դրանք:
4. Սխտորն օգնում է բուժել ականջի բորբոքվածությունը: Դրա համար անհրաժեշտ է 1 թեյի գդալ տաք ձիթայուղի մեջ ճզմած սխտոր լցնել ու թողնել 1 ժամով: Հետո արտադրված հյութից 1 քանի կաթիլ լցնել հիվանդ ականջի մեջ:
5. Սխտորը հարուստ է E, B6 , B1 վիտամիններով, որոնք անհրաժեշտ են մազերի աճի ու ամրության համար: Մազաթափության դեպքում գլխամաշկին քսեք սխտորի յուղ ու թողեք 20 րոպե:
6. Սխտորը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը, ուստի ամեն օր օգտագործեք այն թարմ վիճակում:
7. Եթե Ձեզ տանջում է ոտքերի քորը, ապա սխտորի մի քանի ատամիկ գցեք տաք ջրի մեջ ու թողեք, որ հովանա: Այնուհետև ոտքերը դրեք ջրի մեջ ու պահեք 20 րոպե:
8. Ատամնացավի դեպքում ևս կարելի է սխտոր օգտագործել' ցավը մեղմելու համար: Ճզմեք սխտորի մի ատամիկն ու դրեք այն ցավացող ատամին: