Բաղադրիչներ
- ելակ - 300 գր
- կաթնաշոռ - 200 գր
- թխվածքաբլիթ - 200 գր
- կարագ - 100 գր
- շաքարի փոշի - 20 գր
Պատրաստման եղանակ
Թխվածքաբլիթները բլենդերով հարում ենք՝ վերածելով փշուրանման զանգվածի։
Փափկած կարագը հարում ենք շաքարի փոշու հետ։ Շաքարի փոշու քանակը կարող եք ավելացնել կամ պակասեցնել՝ կախված թխվածքաբլիթների քաղցրությունից։
Ավելացնում ենք կաթնաշոռն ու լավ խառնում ենք։
Մաս-մաս ավելացնում ենք թխվածքաբլիթներն ու թիակով խառնում ենք։
Ստացվում է ոչ կպչուն, բայց ոչ շատ պինդ խմոր։
Խմորագնդից մի փոքր վերցնում ու բացում ենք։
Մեջտեղում դնում ենք ելակը։
Ելակը խմորի հետ փաթաթում ու վերածում ենք գնդիկների։
Թաթախում ենք կոկոսի քերուկի մեջ։
Կարելի է թաթախել նաև քերած շոկոլադի մեջ։ Այնուհետև 1-2 ժամ պահում ենք սառնարանում։
Համեղ գնդիկները պատրաստ են։
Փափկած կարագը հարում ենք շաքարի փոշու հետ։ Շաքարի փոշու քանակը կարող եք ավելացնել կամ պակասեցնել՝ կախված թխվածքաբլիթների քաղցրությունից։
Ավելացնում ենք կաթնաշոռն ու լավ խառնում ենք։
Մաս-մաս ավելացնում ենք թխվածքաբլիթներն ու թիակով խառնում ենք։
Ստացվում է ոչ կպչուն, բայց ոչ շատ պինդ խմոր։
Խմորագնդից մի փոքր վերցնում ու բացում ենք։
Մեջտեղում դնում ենք ելակը։
Ելակը խմորի հետ փաթաթում ու վերածում ենք գնդիկների։
Թաթախում ենք կոկոսի քերուկի մեջ։
Կարելի է թաթախել նաև քերած շոկոլադի մեջ։ Այնուհետև 1-2 ժամ պահում ենք սառնարանում։
Համեղ գնդիկները պատրաստ են։