Մաքրում ենք (1,5 կգ) ճակնդեղը, կտրում յուրաքանչյուրը 4-5 մասի և լցնում 2 լիտր եռման ջրի մեջ։ Դնում են կրակի վրա և եփում մոտ մեկ ժամ միջին կրակի վրա։ Այնուհետև ավելացնում ենք 1 ճաշի գդալ շաքար և 1 ճաշի գդալ խնձորի քացախ։ Պահպանում ենք այն սառնարանում։

Յուրաքանչյուր սնունդ օգտագործելուց առաջ 3-4 անգամ օրվա մեջ խմում ենք 30-40 մլ․ այս ըմպելիքից և ուտում 1-2 կտոր ճակնդեղ։

Շնորհիվ այս բաղադրատոմսի․

բարելավում է արյան որակը,
մաքրվում է օրգանիզմը,
ունի հզոր միզամուղ հատկություն, մաքրում է լյարդը,
նվազեցնում է անոթների աթերոսկլերոզի զարգացման հավանականությունը, սրտի հիվանդությունների, 2-րդ կարգի դիաբետի և օստեոպորոզի հավանականությունը,
արգելափակում է քաղցկեղածին բջիջների աճը,
կտրուկ նվազեցնում է կլիմաքսի երևույթը,
ամրացնում է սեռական խանգարումների գործառույթը, բուժում իմպոտեցիան,
բարելավվում է սրտանոթային և շնչառական համակարգի աշխատանքը,
նվազեցնում է ճնշումը,
բարելավվում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը,
ուժեղացնում է թթվածն կլանումը մանրի հյուսվածքներում,
երիտասարդացնում է օրգանիզմը, քանի որ պարունակում է նյութեր, որոնք ստեղծում են նոր բջիջներ,
օգտակար է օրգանիզմի հյուծման և ուժասպառության դեպքում,
վերացնում է «սառը ոտքեր» սինդրումը, շնորհիվ անոթների ընդլայնման,
ամրացնում է զարկերակները, ոսկորները և այլն,
խոչընդոտում է ճարպակալմանը (հատկապես լյարդի ճարպակալմանը)։
Զգուշացում. Ցանկացած առողջական խնդրի դեպքում դիմեք բժշկի, մի զբաղվեք ինքնաբուժությամբ: Ժողովրդական միջոցներ կիրառելուց առաջ խորհրդակցեք մասնագետի հետ, այլապես կարող եք վնասել ձեր առողջությունը: