Ներկայացնում ենք հավի կրծքամսով կարկանդակի բաղադրատոմս:
Բաղադրիչները՝
- Հավի կրծքամիս՝ 6 կտոր
- Ֆահիտա՝ 100 գ
- Չեդդեր՝ 150-200 գ
- Բուլղարական պղպեղ՝ 3-4 հատ
- Շերտավոր խմոր՝ 0,5 գ
- Ձու՝ 1 հատ
Պատրաստումը՝
1. Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 200°С:
2. Լվացեք բուլղարական պղպեղը: Թավայի վրա պերգամենտ դրեք: Վրան դրեք ամբողջական բանջարեղենը: Դրեք ջեռոցը 15-20 րոպեով: Պղպեղն ընթացքում շրջեք:
3. Ջերմաստիճանն իջեցրեք մինչև 180°С: Պղպեղները դրեք տոպրակի մեջ: Կիպ փակեք այն: Թողեք 15 րոպե: Հետո մաքրեք: Կտրտեք ձողաձև:
4. Հավի կրծքամիսը ծածկեք կերակրի թաղանթով և ծեծեք: Պատրաստի կրծքամսի մոտավոր հաստությունը 1 սմ կլինի:
5. Ֆահիտան լցրեք խորը ամանի մեջ: Մեջը թաթախեք կրծքամսի կտորները:
6. Կերակրի թաղանթ փռեք մաքուր մակերևույթի վրա: Վրան 2 շարքով հավի կրծքամիսը դրեք:
7. Պանիրը բարակ կտրտեք: Այն դրեք մսի վրա:
8. Վրան դրեք պատրաստի պղպեղները:
9. Զգուշությամբ ռուլետ փաթաթեք: Դրեք սառնարանը 30 րոպեով:
10. Շերտավոր խմորը բացեք: Ռուլետը հանեք սառնարանից: Հանեք կերակրի թաղանթը: Սառը ռուլետը դրեք խմորի ծայրին:
11. Ձուն հարեք և քսեք Խմորի մյուս ծայրին: Նոր ռուլետ պատրաստեք հավի մսով ռուլետով:
12. Ռուլետը տեղափոխեք պերգամենտով թավայի մեջ: Վրան հարած ձու քսեք: Ռուլետը 50 րոպեով դրեք ջեռոցը: