Ամռան շոգին հարկավոր է ոչ միայն ուտել ավելի քիչ, այլ նաև ընտրել ցածր կալորիականությամբ սնունդ: Սննդաբանները առաջարկում են թոփ-10 ամառային ուտելիքներ:

 

Վարունգ – 96% ջուր Նեխուր – 94% ջուր Լոլիկ – 93% ջուր Սպանախ – 92% ջուր Սեխ –91% ջուր Ելակ – 90% ջուր Պապայա – 89% ջուր Թուրինջ – 88% ջուր Կալե – 87% ջուր Նարինջ – 86% ջուր Նշվում է նաև, որ միսը պետք է բացառել օրակարգից՝ փոխարինելով ծովային մթերքներով:

 

Մրգեր և բանջարեղեն ուտել առանց սահմանափակման և առանց եփելու: