Գաղտնիք չէ, որ ճիշտ սննդակարգն ու որոշակի սննդատեսակների կանոնավոր կիրառումը օգնում է կանխել մի շարք հիվանդությունների առաջացումը, այդ թվում' նաև քաղցկեղի:
Քաղցկեղից պաշտպանվելու և քաղցկեղային բջիջների աճը կանխելու բնական միջոց կա, որը պատրաստելու համար երկու հիմնական բաղադրիչ է անհրաժեշտ' նարինջ և կարմիր կաղամբ:
Պատրաստելու համար պետք է լավ քամել 6 նարինջի հյութը, մանր կտրատել կարմիր կաղամբի ¼-ը, և 2 բաժակ ջուր ավելացնել, ապա հարել խառնուրդը բլենդերով:

 


Ստացված համասեռ հյութը պետք է խմել դատարկ ստամոքսին: Նախընտրելի է օգտագործել կանոնավոր' ամեն օր:
Գաղտնիքը նարինջի և կարմիր կաղամբի համադրության մեջ է: Դրանք մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ են պարունակում, իսկ հակաօքսիդանտների պակասը կարող է քաղցկեղի առաջացման վտանգ լինել:

 

 

Վրեժ Հովսեփյան