10.Պաղպաղակ

Ցավում եմ, բայց իրոք շատերի կոմից այդքան սիրված պաղպաղակը համարվում է ամենավնասակարներից մեկը:Մեր օրերում այն պարունակում է ոչ միայն շաքար, այլ նաև տրանս-ճարպեր, արհեստական գույներ և համային հավելումներ, որոնք ունեն նևրոտոքսին ազդեցություն՝ ուղեղի և նյարդերի տոքսիկացում:

09. Եգիպտացորենի լցոնած չիպսեր

Այս տեսակի չիպսերը պարունակում են գենետիկապես մոդիֆիկացված եգիպտացորեն: Այն առաջացնում է արյան մեջ շաքարի պարունակության վտանգավոր տատանումներ, որոնք կարելի է զգալ առանց սարքավորումների, տրամադրության տարորինակ դրսևորում,քաշի ավելացում: Օգտագործողնեը դառնում են ավելի դյուրագրգիռ:
Չիպսերի մյուս տեսակները նույնպես վտանգավոր են:

08. Ֆրի

Այն պարունակում է հսկայական քանակով տրանս ճարպեր: Հատկապես արագ սննդի կետերում, որտեղ ձեթը օգտագործվում է մի քանի անգամ 10-նյակ անգամներ ավելի շատ տրանս ճարպեր է պարունակում: Հիվանդությունների մի ամբողջ ցանկ կապված է հենց տրանս ճարպերի օգտագործման հետ:Ամենատարածված հիվանդություններից են քաղցկեղը , անոթային հիվանդությունները , սրտի կաթվածը: Տրանս ճարպերը օրգանիզմում առաջացնում են բորբոքումներ, տոքսիկացիա:

07.Աքկի

1778 թվականից այս միրգ Ջամայկայի ազգային միրգն է համարվում: Ոչ պատշաճ օգտագործումից առաջանում Ջամայկյան փսխում հիվանդությունը, որն ուղեկցցվում է ինքնակառավարման բացակայությամբ և հանգեցնում մահվան: Խակ աքկի պտուղը պարունակում է հիպոգլիցին թույն և առգելված է այն օգտագործել խակ վիճակում:Այդ իսկ պատճառով տեղացիները սպասում են մինչև այն լավ կարմրի և ինքն իրեն բացվի, որից հետ ուտում են մրգի միակ ուտելի մասը ՝ դեղի հատվածները, որոնք շրջապատված են սև թունավոր սերմերով:

06. Գետնանուշ

Ասթմայի, իմուն համակարգի խանգարման և ալերգիայի առաջացման ամենամեծ պատճառներից մեկը հենց գետնանուշն է:
Այսպիսի եզրակացության եկել են ամերիկյան գիտնականնները՝ կատարելով հետազոտություններ գետնանուշ օգտագործող անձանց մոտ 1997 – 2007 թվականներին:

05.Խոզապուխտ

Այս ուտեստը պարունակում է մի շարք հավելումներ և մոդիֆիկացված ճարպեր որոնք բարձրացնում են սիրտանոթային հիվանդությունների առաջացման ռիսկերը 48%-ով, շնչառական համակարգինը՝ 25%-ով:

04.Սունկ

Հալուցինածին ազդեցությունից բացի սունկը կարող է նաև սպանել ՝ կախված իր մեջ պարունակող տքոսիկ նյութերի քանակից և քիմիական որակից: Սնկի որոշ տեսակների ստաբիլ օգտագործումն առաջացնում է հոգեկան հիվանդություններ: Որոշ տեսակներ ունեն հոգեներգործուն ազդեցություն, ինչի պատճառով ինքնակամ օգտագործվում է թմրամոլների շրջանում:

03.Հոդ-Դոգ

Սա պարունակում է արդեն իսկ մշակած միս՝ նրբերշիկ և մսային ավել հավելումներ, և ինք էլ իր հերթին մշակված սնունդ է: Բաղադրիչների մեջ հայտնաբերված է նատրիումի նիտրիտ, որը ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի առաջացման 67%-ի պատճառն է:Հաճախակի օգտագործումից առաջանում է նաև արյան քաղցկեղ, ուղեղի ուռուցք, 12 մատնյա աղու քաղցկեղ:

02.Փաթեթավորված Դիետիկ Նախուտեստներ

Այս տեսակի ուտեստները պարունակում են անանուն համեմունքներ, անհայտ ծագում ունեցող հավելումներ, եգիպտացորենի օշարակ, գենետիկապես մոդիֆիկացված բանաջարեղեն և մսամթերք: Հենց այս ամենի հաշվին այս տեսակի սնունդներն ունեն ցածր կալորիականություն և առողջությանը վնաս հասցնելու մեծ ռիսկեր:

01. Պիցցա

Սա ամանավատ սնուննդներից մեկն է, քանի որ իր մեջ պարունակում է նիտրատների մի ամբողջ հավաքակազմ, որոնք բավական են Ձեր օրգանիզմում քաղցկեղ առաջացնելու համար: Նշված սննդատեսակում պարունակվվում են տարատեսակ և բարձր կալորիականությամբ սննդային հավելումներ,որնք հիմնականում գենետիկապես մոդիֆիկացված են: Հնարավոր է պարունակվի նաև մեծ քանակությամբ արմավենու յուղ, մշակած շաքար,նրբերշիկ, արհեստական խմորիչներ, եգիպտացորենի ձեթ,կետչուպ, մայոնեզ որոնց առանձին օգտագործումն արդեն իսկ վտանգավոր է և վնասակար: Իսկ այդ ամբողջ միասին ՝պիցայի ձևով օգտագործումը մեծ հարված է սեփական առողջությանը:
Առաջացող հիվանդություններց են գաստրիտը,ստամոքսի քաղցկեղը, անոթային ախտաբանական վիճակներ և այլ նյութափոխանակային խանգարումներ: