Ինչպես հավաստիացնում են գիտնականները' նրանք, ովքեր իրենց սննդակարգում մեծ քանակությամբ ձուկ են օգտագործում, առավել կայուն հոգեվիճակ ունեն, քիչ են ենթարկվում սթրեսների բացասական ազդեցությանը և հազվադեպ են տառապում ընճախտով (депрессия):

 

 

Հայտնի է, որ որոշակի խմբի մարդիկ, ինչպես օրինակ' ալկոհոլիկները, հետծննդաբերության շրջանում գտնվող կանայք, աթերոսկլերոզով տառապողները և այլն, մյուսներից շատ են հակված ընկճախտի, ուստի հատկապես նրանք պետք է յուղալի ձկնեղեն հաճախ օգտագործեն:

 

 

Շարունակությունն՝ այստեղ: