Ամերիկացի գիտնականները Եվրախորհրդի մասնագետների հետ համատեղ իրականացրել են լայնամասշտաբ ուսումնասիրություն, որպեսզի պարզեն, արդյոք որ մթերքներում են գերակշռում այն նյութերն ու տարրերը, որոնք օգնում են երիտասարդ մնալ: Հայտնի է, որ մարդու օրգանիզմի ծերացման պատճառը՝ բջիջների մահն է ու դրանց վերարտադրության դանդաղեցումը: Կարդացեք նաև 7 պարզ կանոն կյանքը 10 տարով երկարացնելու համար
Հենց այս տեսանկյունից են գիտնականները մի քանի հազար մթերատեսակներ, բանձարեղեն ու մրգեր ուսումնասիրել՝ որպեսզի գտնեն բջիջների մահը կանխող բաղադրությունները: Կարդացեք նաև 5 մթերք, որոնք երիտասարդացնում են

 


Ուսումնասիրությունների արդյունքում կազմվել է այդ մթերքների ամբողջական ցանկը: Երիտասարդացմանը նպաստող մթերքների ցանկում են՝
սև շոկոլադը
թեյը
սուրճը
խնձորը
սև հաղարջը
մոշը
բրոկոլին
գիլասը
լոլիկը
խաղողը
նարինջը
դեղձը
մորին
սպանախը
սոխը
ելակը
հացամթերքը

 


Հայտնի է, որ մարդու օրգանիզմի ծերացման պատճառը՝ բջիջների մահն է ու դրանց վերարտադրության դանդաղեցումը: Մասնագետները նշել են, որ եթե օրինակ՝ մսամթերքը, ծովամթերքը և կաթը ապահովում են մեր օրգանիզմի կալորիականության, ճարպերի ու սպիտակուցների անհրաժեշտ քանակը, ապա ցանկում տեղ գտած մթերքներիի տեսակները երկարացնում են բջիջների կյանքն ու օգնում երիտասարդ մնալ:




Վրեժ Հովսեփյան