Կաղամբ - 1 կգ
Սոխ - 1 հատ
Սպիտակաձավար - 100 գրամ
Ալյուր - 100 գրամ
Սխտոր - 2-3 պճեղ
Պաքսիմատ- 100 գրամ
Կանաչի - ըստ ճաշակի
Աղ-ըստ ճաշակի
Համեմունքներ-ըստ ճաշակի:
Բուսական յուղ - 50 գրամ
Պատրաստման եղանակը՝
Կաղամբը բաժանել 4 հավասար մասերի, այն դնել կաթսայի մեջ վրան տաք ջուր լցնել, աղ և դնել կրակի վրա 8-10 րոպե: Ապա կաղաբը դնել քամիչի վրա:
Սոխը և սխտորը մաքրել և սոխը բաժանել 4 մասերի: Մսաղացով աղալ կաղամբը, սոխը և սխտորը: Կանաչին մանր կտրատել: Կաղամբով զանգվածի վրա լցնել աղ, պղպեղ և կանաչի, ապա սպիտակաձավար և խառնել:
Ապա ավելացնել ալյուր, այն լավ խառնել: Ապա լցնել պաքսիմատը և կաղամբից կոտլետներ պատրաստել և այն թաթախել պաքսիմատի մեջ: Այն տապակել թավայի մեջ՝ երկու կողմերով՝ 2-3 րոպե:
Վրեժ Հովսեփյան