Բժիշկները պնդում են, որ վարսակի շիլայի օգտագործումը կօգնի պահպանել նորմալ քաշն ու նվազեցնել ճարպակալման վտանգը: Խնձորի բաղադրության մեջ մտնում է նույնքան քանակությամբ հյուսվածքներ, իսկ դրանց բարձր մակարդակն օգնում է հագեցնել քաղցի զգացողությունը:
Հետազոտությունը, որի մասին հաղորդել է Nutrition Journal-ը, ցույց է տվել, որ այն կամավորները, ովքեր նախաճաշին նախընտրում են ուտել վարսակի շիլա, ուտելու ցանկություն ավելի ուշ են ունենում, ովքեր նախընտրում են նախաճաշին ավելի մեծ կալորիականությամբ ուտեսներ օգտագործել:
Բացի այդ, վարսակի օգտագործումը խոչընդոտում է արյան մեջ «վատ» խոլեսթերինի ներթափանցմանը, ինչը մեծացում է սրտի կաթվածի հավանականությունը:
Սննդաանները նշում են, որ վարսակի շիլան լավագույն նախաճաշն է: Բացի այդ, այն կարելի է օգտագործել մրգերով, կաթնաշոռով, չրերով, բանջարեղենով և նույնիսկ մսով:
Վրեժ Հովսեփյան