1. Սնունդը
Խորհուրդ է տրվում օգտագործել'
• Ցանկացած բանջարեղենային ապուրներ, ոչ յուղային մսի և ձկան արգանակներ
• Մսի, թռչնի և ձկան ոչ յուղային տեսակներ
• Թեյ, կաթ, կաթնամթերք, անյուղ կաթնաշոռ և պանիրներ
• Ձավարեղեն, հնդկաձավար, գարի, բլղուր, գերկուլես, լոբազգիներ,բանջարեղեն
• Թարմ մրգեր և հատապտուղներ քաղցրա-թթու տեսակների
Բացառվում են'

 


• Հացաբուլկեղեն
• Յուղոտ ագրանակներ
• Մսեղենի , թրչնի, երշիկեղենի յուղային տեսականի, աղի ձկնամթերք
• Սերուցք, քաղցր պանրիկներ,
• Բրինձ, կարտոֆիլ , մակարոնեղեն, մաննի շիլա
• Մարինացված և աղի բանջարեղեն
• Խաղող, չամիչ, բանան, թուզ, թութ, խուրմա,
• ձմերուկ, սեխ, կերաս, ծիրան' սահմանափակ
• Շաքար, մուրաբա, կոնֆետներ, քաղցր հյութեր, լիմոնադներ, պաղպաղակ, ալկոհոլ

 


Սննդի ընդունում օրը 3 անգամ, վերջինը ոչ ուշ, քան ժ. 18-19.00
9.00- նախաճաշ / կաթնամթերք, գերկուլես, ձու /շաբաթը 3 հատ /, թեյ
11.00- միրգ / խնձոր կամ դեղձ կամ հատապտուղներ/ կամ սալաթ
13.00-14.00- ճաշ/ սուպեր, ձավարեղեն, բանջարեղեն, կանաչեղեն, մսեղեն , սալաթներ/
18.00- 19.00- ընթրիք/ նույնը ինչ որ ճաշին , մածուն /
2. Կատարել ֆիզիկական վարժություններ, զբաղվել սպորտով

 


• Երեկոյան քնելուց առաջ քայլք' 40-50 ր , միջին արագությամբ
3. Արյան գլյուկոզայի հսկողություն
• որոշել առավոտյան քաղցածության գլյուկոզան շաբաթը 3 անգամ
• կատարել գլիկեմիկ պրոֆիլ շաբաթը 1 անգամ ' որոշելով գլյուկոզան ամեն ուտելուց առաջ և 2 ժ հետո , վերջինը ժ. 24.00

 

 

 

Վրեժ Հովսեփյան