Ոչ առողջ սնունդն առաջիկա 20 տարվա ընթացքում կարող է 20-49 տարեկան անձանց մոտ մեծացնել աղիների քաղցկեղի առաջացման ռիսկը: Ըստ հետազոտության՝ նման վնասակար սննդամթերքի թվում են շոկոլադը, խմորեղենները եւ գազավորված ըմպելիքները, ինչպես նաեւ վերմշակված մսամթերքը՝ նրբերշիկ, բեկոն:


Ըստ վիճակագրության՝ այդ հիվանդացության ամենանկատելի աճը արձանագրվում է 20-34 տարեկանների մոտ (1,99%), բայց 2020 թվականին այդ ցուցանիշը կարող է հասնել 37,8%-ի: Ընդ որում՝ 50 եւ ավելի տարեկանների մոտ այդ ցուցանիշը, ընդհակառակը, կնավզի՝ 2020 թվականին կազմելով 23,2%:

 

 

Վրեժ Հովսեփյան