Պարզվում է' առողջությանը մեծ վնաս կարող է հասցնել ամենասովորական նախաճաշը: Եթե մի տևական ժամանակ ամեն առավոտ ուտես բեկոնով կամ երշիկով սենդվիչներ, մեծ ռիսկի ենթարկած կլինես օրգանիզմդ…
Սա կանադական Կալգարի քաղաքի համալսարանի գիտնական Թոդ Անդերսոնի պնդումն է, ով իր հրապարակումներից մեկում նկարագրում է, թե ինչ վատ ազդեցություն են ունենում հացի ու երշիկի կամ բեկոնի տեսքով մսի սիստեմատիկ օգտագործումը արյունատար անոթների վրա: Բացի այն, որ դանդաղում է արյան ակտիվ շրջանառությունը օգանիզմում, նման նախաճաշից հետո նախադրյալներ է ստեղծվում օրգանիզմում ավելորդ ճարպի կուտակման համար:
Վրեժ Հովսեփյան