Լոլիկում պարունակվող լիկոպինը կանանց մոտ խոչընդոտում է երիկամների քաղցկեղի զարգացմանը: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ավելի հաճախ օգտագործել այս բանջարեղենը, բացի քաղցկեղից նաև մի շարք այլ հիվանդությունները կանխարգելելու համար: Լոլիկը նաև հակաօքսիդանտներ և հակաբորբոքային միացություններ է պարունակում, որոնք վնասված և ազատ ռադիկալների հետ պայքարի շնորհիվ պաշտպանում են օնկոլոգիական, սրտանոթային հիվանդություններից:


Լոլիկի կալորիականությունը ցածր է (100 գրամում՝ 18 կալորիա), պարունակում է մեծ քանակով մանրաթելեր, որը նպաստում է մարսողությանն և օգնում պայքարել քաղցի դեմ: պարունակությամբ, որն օգնում է հաղթահարել քաղցը և բարելավել մարսողականությունը: Լոլիկը հարուստ է նաև վիտամին A-ով, որն օգտակար է տեսողության պահպանման համար:

 

 

Վրեժ Հովսեփյան