1. Բանանը հատապտուղ է:
2. Բանանները լինում են նաև կարմիր , նրանք ունեն ավելի նուրբ համ և չեն դիմանում տեղափոխմանը:
3.Բանանի մեջ ավելի շատ վիտամին B6 կա, քան մնացած մրգերի: Հայտնի է, որ այդ վիտամինը պատասխանատու է մարդու լավ տրամադրության համար:
4.Լատիներեն բանանը կոչվում է «musa sapientum», ինչը նմանակում է «իմաստուն մարդու միրգ»:
5. Բանանը մեկուկես անգամ ավելի սննդարար է, քան կարտոֆիլը, իսկ չորացրած բանանը հինգ անգամ ավել կալորիա է պարունակում, քան թացը: Մեկ բանանի մեջ պարունակվում է 300 մգ. կալիում, որը օգնում է պայքարել բարձր ճնշման դեմ և ամրացնում է սրտամկանը: Մարդուն, օրեկան, անհրաժեշտ է ամենաքիչը 3-4 գրամ կալիում:

 

Անուլ Գրիգորյան