Բաղադրամասեր
-
2 հատ ձու,
-
100 գրամ շաքարավազ,
-
300 գրամ ալյուր,
-
կես թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
-
1․5 ճաշի գդալ թթվասեր,
-
100 գրամ սերուցքային կարագ,
-
Կես տուփ եփած խտացրած կաթ,
-
3 ճաշի գդալ գազարի և բազուկի քամած հյութ,
-
Զարդարելու համար ՝
-
շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
-
Շաքարավազին ավելացնել երկու դեղնուցն ու մի սպիտակուցը։ Լավ հարել։
-
Կարագը հալեցնել ու միախառնել թթվասերի հետ։
-
Միախառնել 2 զանգվածները, ավելացնե ալյուր ու փխրեցուցիչ։
-
Խմորը 20 մասի բաժանել։ Թխել ջեռոցում 180 աստիճանով։
-
Բլիթների կենտրոնում մի փոքր տեղ բացել ու լցնել խտացրած կաթը։ Ծածկել բլիթի մյուս կտորով։ Մի կողմը պատել գազարի, մյուս կողմը բազուկի հյութով, ցանել շաքարավազ։