Կարելի է համարձակ ենթադրել, որ մեզանից շատերի համար շատ ծանոթ խնդիր է ձկների փշերի խնդիրը։

Որքան ջանքեր են  անհրաժեշտ, որպեսզի ազատվեք դրանցից։ Իսկ եթե խոսքը գնում է երեխաներին կերակրելու մասին, ապա գործընթացը կերպարանափոխվում է ավելի զարմանալի զբաղմունքի, քանի որ կարևոր է դառնում բաց չթողնել ոչ մի փուշ։

Ընդամենը մեկ փոքրիկ գաղտնիքը այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է, որպեսզի հեշտ և պարզ տապակեք ձեր սիրած ձուկը առանց որևէ փշի։

Բաղադրատոմսը, որը գրված է ստորև, գործում է բոլոր ձկների դեպքում։ Հետևեք ալգորիթմին և ամեն ինչ կստացվի։

  • Սկզբի համար հարկավոր է մաքերլ ձուկը ներքին օրգաններից և թեփուկներից։
  • Վերցրեք սուր դանակ և ոչ խորը, սակայն մանր կտրատեք ֆիլեյի երկու կողմերը, որպեսզի կմախքը մնա ամբողջությամբ։
  • Կտրատեք սոխը օղակներով և դափնու տերևների հետ դրեք բացված անցքերի մեջ։
  • Տապակեք ձուկը դանդաղ կրակի վրա, նապախես ալյուրի մեջ թաթախելով։

Ստացվում է անհավանական համեղ, հարկավոր է այն փորձել։

Պատրաստումից հետո ձեզ մոտ մի հարց կառաձանա, ու՞ր կորան այդ մանր փշերը, որոնցից մենք այդքան վապենում էինք։

Պատասխանը շատ պարզ է։ Շնորհիվ տաք յուղի դրանք փափկեցին, որն էլ թույլ է տալիս ուտել ձուկը առանց մտածելու փշերի մասին։