Պարզվում է՝ թթու վարունգը զգալի ազեցություն ունի օրգանիզմի վրա։
Այն խթանում է ուղեղի աշխատանքը, նպաստում ստամոքսի արդյունավետ աշխատանքին։
Ուղեղն ավելի արդյունավետ է աշխատում, եթե մարսողության համակարգի հետ ամեն ինչ կարգին է։

 


Իսկ ահա ստամոքսաղիքային տրակտի առողջության համար կարևոր նշանակություն ունեն ֆերմենտացված մթերքները։
Թթու վարունգն օգնում է պահպանել ստամոքսի առողջ միկրոֆլորան
Կաթնաթթուն, որը պարունակվում է դրա մեջ, հնարավորություն է տալիս իջեցնել խոլեստերինի քանակն արյան մեջ, իջեցնում է արյան ճնշումն ու նպաստում արյան շրջանառությանը։

 


Եթե չունեք երիկամի խնդիրներ, ապա բժիշկները խորհուրդ են տալիս հաճախակի ուտել թթու վարունգ և կաղամբ։